Jong Oranje Vrouwen – Portugal

Jong Oranje Vrouwen – Portugal

Portugal VrouwenJong Oranje wint van Portugal maar verzuimd score te verhogen

De wedstrijd tegen Portugal werd weliswaar met 4-0 gewonnen maar de Jong OranjeLeeuwinnen kwamen vanavond moeilijk tot scoren. De eerste helft werd met 1-0 maar deze stand had veel hoger moeten zijn want de Portugese vrouwen hadden weinig in te brengen.

De stadionspeaker probeerde nog wat sfeer te creëren maar met lege tribunes was de vraag voor wie hij dit precies deed. Door de coronamaatrdegelen bleef sportcomplex Varkenoord leeg.

In de tweede helft speelde Oranje beter dan de eerste vijfenveertig minuten. Er werden meer duels gewonnen en de afronding verliep beter.
Uit data-analyse van de KNVB bleek dat de Oranjevrouwen zestien doemwaardige kansen hebben gecreëerd. De ploeg kwam maar vier keer tot scoren. Fenna. Kalma scoorde de 1-0. Vervolgens werd het vijandige doel drie keer getroffen binnen vijf minuten. Treffers kwamen van Nikita Tromp (66), Eva van Deursen (68) en Samantha van Diemen (70).

Voor dit duel waren drie speelsters van ADO Den Haag Vrouwen (Gwyneth Hendriks, Liz Rijsbergen en Kirsten van de Westeringh) geselecteerd. Alleen Kirsten van de Westeringh kreeg een invalbeurt.